Чланци поређани по датуму: субота, 16 новембар 2013

КТИТОРСКА СЛАВА У АРИЉУУ понедељак 11. новембра Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски и Администратор Епархије Жичке Господин Јован служио је Вечерње Богослужење са петохлебницом у храму Светог Ахилија у Ариљу уочи ктиторске славе храма Преподобног Монаха Теоктиста (краља Драгутина).

У 19 часова Преосвећени Владика је у Галерији Народне Библиотеке Ариље присуствовао отварању изложбе графика „Константин“ аутора Вељка Михајловића. А по отварању изложбе посетио је храм Светог краља Драгутина (монаха Теоктиста) у селу Гривска који је у изградњи.

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА У АКТИВНОЈ БОРБИ ПРОТИВ НАРКОМАНИЈЕДана 14. новембра 2013. год, када наша Црква слави Свете бесребренике Козму и Дамјана у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског и администратора жичког господина Јована, организована је Духовна трибина на којој су говорили чланови заједнице „Земља живих“ у Брајковцу код Лазаревца ‒ протојереј-ставрофор Александар Новаковић, који је на челу заједнице у Брајковцу, монах Јосиф из манастира Светог Георгија, Ћелије код Лазаревца, који је годинама укључен у овај пројекат и штићеници заједнице: Срђан Репић (36 година) и Вук Маркићевић (17 година). Ово је била друга овогодишња трибина у организацији младеновачке Цркве, након што је пре неколико недеља гостовао академик Матија Бећковић.