Чланци поређани по датуму: недеља, 12 јануар 2014

У суботу пред Рођење Христово, 4. Јануара 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Св. Саве на Аеродрому. Његовом Преосвештенству саслуживали су:протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Милан Борота и јереј Иван Антонијевећ.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЧАЧКУ СЛУЖЕНА НА ДАН САБОРА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију на дан празновања Сабора Пресвете Богородице у Чачку. Епископа је дочекао верујући народ у великом броју и свештенство трнавског, љубићског и таковског намесништва.

БОЖИЋНА РАДОСТ У КРАГУЈЕВЦУБрујање звона са звоника Саборног храма у Крагујевцу и речи Божићњег тропара означили су почетак Литургијске радости и славља, Рођења у телу Господа нашег Исуса Христа.

Свечану Божићну Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички  Господин Јован, уз саслужење братства Саборног храма.