ЕПИСКОП ЈОВАН У ВРБИЧКОЈ ЦРКВИ

ЕПИСКОП ЈОВАН У ВРБИЧКОЈ ЦРКВИУ недељу Свих светих, 10. јуна 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г-дин Јован служио је са више свештеника орашачког намесништва Свету Архијерејску Литургију у храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу.

У беседи након прочитаног Светог Јеванђеља, Епископ Јован је између осталог нагласио да ми славимо све свете од памтивека до данас и то не само оне који су уписани у календар већ свакако и оне које је Бог прославио а чија имена нису записана. Идеал светости није недостижан, али од нас зависи да ли ћемо у срце своје примити Духа Светога или духа зла и страсти. У зависности од тога остварићемо у нама или Царство Божије или царство таме.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Храм је био пун верника, а већи део њих се причестио светим и животворним Тајнама.

Након Свете Литургије Владика Јован је са свештенством посетио храм Светог ап. Томе у Јеловику где се у порти истог одржава вишедневни камп деце основнe школe Свети Сава из Аранђеловца, под именом Ханан, а по замисли вероучитеља Воје Милосављевића. Владика је том приликом пренео окупљенима своја искуства о сличним камповима које је својевремено организовао у Америци где је био Епископ западноамерички.

Након тога, уприличена је трпеза љубави у ресторану етно села Брестови у Аранђеловцу.

Милован Ранковић, протонамесник