БЛАГОВЕСТИ У ЈАГОДИНИ - ВЕЛИКА ЛИТУРГИЈСКА РАДОСТ

БЛАГОВЕСТИ У ЈАГОДИНИ - ВЕЛИКА ЛИТУРГИЈСКА РАДОСТНа дан када наша Света мајка Црква прославља празник објаве Радосне вести Светог Архангела Гаврила Девојци Марији, у храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини, на литургијском сабрању окупио се велики број ученика старијих разреда од (V до VIII) ОШ “17. октобар“ из Јагодине.

Ученици су се претходних дана припремали постом, праштањем и молитвом за сусрет са Господом у Светој Тајни Причешћа. Као што и на самим часовима веронауке деца уче да ми хришћани своју веру показујемо и утврђујемо у Цркви Божијој, и да је црква заједница народа Божијег, са свештеницима окупљени око епископа који је литургијска икона Христова, своју службу народа Божијег показали су активним учешћем кроз одговарање на литургији предвођени својим вероучитељима, протођаконом Нинославом Дираком и вероучитељем Борисом Милосављевићем.

Литургију је служило свештенство храма, а после свете Литургије свештенство храма спремило је послужење за све ученике.

Кроз овај данашњи литургијски догађај, још једном се показала одлична сарадња цркве и вероучитеља са васпитно образовним установама у Јагодини. Такође се захваљујемо директорки ОШ „17 . октобар“ из Јагодине г-ђи Биљани Милановић, као и свима наставницима ове школе који су још једном показали велико разумевање и подршку у труду свих, заједно са вероучитељима ове школе да деца узрастају и васпитавају се уз Господа Христа, и потврдили речи Светог Николаја Жичког, да је образован човек онај који обрзован по образу Христовом.

Вероучитељ Борис Милосављевић