СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У РУДОВЦИМА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У РУДОВЦИМАУ недељу, 27. августа 2017. године, када наша Црква празнује претпразништво Успенија и св. пророка Михеја, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Архијерејску Литургију у Рудовцима, у храму Вазнесења Господњег, Архијерејско намесништво колубарско-посавско.

Епископу су саслуживали: архијерејски намесник колубарско-посавски протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, протојереј-ставрофор Александар Новаковић, протојереј-ставрофор Марко Митић, протојереј Мирослав Филиповић, као и протођакон Иван Гашић и ђакон Никола Урошевић. За благољепије Сабрања постарао се хор „Свети Димитрије“, из Лазаревца, предвођен диригентом Владимиром Стојковићем, протонамесником.

Обративши се верницима, који су се сабрали у великом броју, шумадијски Првојерарх је, тумачећи прочитано Јеванђеље, нагласио да оно садржи оно најважније питање о томе шта је потребно човеку да чини како би задобио живот вечни и шта је уопште смисао нашег живота? Свето Јеванђеље нам уједно нуди и одговор на ова, а можемо рећи и на сва питања која муче човека. Не постоји оно што се не не може наћи у Светом Писму, али да би се одговор нашао мора се Јеванђељу приступити са вером, побожношћу и молитвом. Бог награђује онога који верује и живи вером у Бога. Но, човек који жели да се спасе мора најпре да тражи Царство небеско. Потребно је да не будемо оптерећени земаљским, као што је био младић у јеванђелској причи. Ово земаљско богатство и нас данас оптерућује на путу ка савршенству и спасењу. Још теже се одричемо сами себе, своје гордости, сујете, зла, пакости. Али тек када се свега овога одрекнемо, Царство Божије се налази у нама и ми почињемо да живимо по Богу.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након свете Литургије приређена је Трпеза љубави трудом и залагањем пароха рудовачког, јереја Родољуба Војиновића и његове породице.