МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ОРГАНИЗОВАЛА ХОДОЧАШЋЕ ЗА 155 ВЕРНИКА

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ОРГАНИЗОВАЛА ХОДОЧАШЋЕ ЗА 155 ВЕРНИКАБратство младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, већ трећу годину организује ходочашће на Острог. Ове године поред поклоњења Светињама Црне Горе, верници су посетили и манастир Милешеву. Младеновачки ходочасници били су предвођени протојерејем Слободаном Кеџићем, јерејем Ненадом Марковићем и ђаконом Небојшом Поповићем.

У петак 8. септембра 2017. године, када наша Света Црква прославља и празнује Свете мученике Адријана и Наталију, у вечерњим часовима три аутобуса са 155 поклоника из Младеновца кренула су пут Црне Горе. Верни народ најпре је обишао манастир Морачу у којем су се верници поклонили моштима Светог мученика Харалампија, а потом манастир Дајбабе где су се поклонили моштима Светог Симеона Дајбабског. Након тога су посетили манастир Ждребаоник у којем су се помолили крај моштију Светог Арсенија Сремца и Мученице Февроније. Потом су ходочасници кренули пут манастира Острог, где су преноћили. У недељу ујутру заједничарили су на Евхаристијском сабрању, где су се заједно и причестили, а потом помолили испред кивота Светог Василија Острошког. Пут је настављен ка Милешеви, манастиру који су ходочасници последњи посетили на овом изузетном путу.

Духовно окрепљени младеновачки верници су се испуњени јеванђељском радошћу вратили у свој град у недељу у вечерњим часовима.

јереј Марко Јефтић