ХОР “УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ” ГОСТОВАО У БЕОГРАДУ

ХОР “УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ” ГОСТОВАО У БЕОГРАДУУ оквиру манифестације “Божићно сеоце”, хор крагујевачког Саборног храма Успења Пресвете Богородице, уз благослов нашег Епископа Господина Јована, одржао је концерт у петак, 11. јануара 2019. године, на платоу испред Храма Светог Саве у Београду. “Божићно сеоце код Храма” је програм који је осмишљен прошле године, са намером да постане традиционалан и траје током месеца јануара.

Са благословом Патријарха Иринеја, а под покровитељством града Београда, на платоу испред велелепног Храма Светог Саве, публици се представљају дечији и црквени хорови, као и извођачи и оркестри из различитих сфера музике и других уметности.

Част и привилегија да представи своје певачко умеће припала је и крагујевачком хору “Успења Пресвете Богородице”, који је позив да одржи концерт прихватио са радошћу и одговорношћу. Под руководством диригента, протојереја Драгослава Милована, хор је извео седамнаест композиција духовног карактера, различитих аутора.

Иако је температура била испод нуле, публика је била задовољна изведеним програмом и наступ нашег хора испратила је аплаузима и узвицима: “Браво Шумадинци!” Успешно представљање београдској публици за чланове хора и диригента је задовољство, али и обавеза да се, у славу Бога, хор и даље усавршава и напредује.

Александра Радовановић, чланица Хора