СВЕТОСАВСКO TAKMИЧЕЊЕ У ДУХОВНОМ ПОЈАЊУ И РЕЦИТОВАЊУ У ЈАГОДИНИ

СВЕТОСАВСКO TAKMИЧЕЊЕ У ДУХОВНОМ ПОЈАЊУ И РЕЦИТОВАЊУ У ЈАГОДИНИУ оквиру 17. Светосавске недеље у Јагодини, на нивоу општине, одржано je такмичење у духовном појању (виших разреда) и рецитовању песама (нижих разреда) у свечаној сали ОШ “Горан Остојић” у Јагодини, која је била домаћин овогодишњег такмичења.

Прво је било такмичење у рецитовању у коме је учествовало девет рецитатора, који су рецитовали песме о Светом Сави, затим се приступило такмичењу у певању духовних песама.

Жири у саставу: просветни саветник Александра Стевановић, професор српског језика Бојан Јефтић, професор српског језика Даница Исајиловић и професор музике Срђан Петровић изабрали су победнике овогодишњег такмичења.

Прво место у рецитовању освојила је Хана Спасојевић, ученица III-2 разреда, ОШ “ Бошко Ђуричић” Јагодина.

Док су прво место у духовном појању освојиле: Анастасија Станковић V-1, Марија Ћеха V-2, Јована Живковић VIII-2 и Мина Јосијевић VIII-2 из ОШ “Горан Остојић” Јагодина.

ОШ “Горан Остојић” из Јагодине као домаћин овогодишњег такмичења, показала се као изузетан домаћин, како такмичарима, тако и вероучитељима и гостима овогодишњег такмичења.

Важно је нагласити да су сви учесници залагањем, вредноћом, својим знањем и талентом, показали да вера и образовање стоје нераскидиво и да образовање младих у нашим школама није запоставило знање о нашем првом учитељу и утемељивачу Светом Сави.

Оливер Крстић, вероучитељ