ПРОСЛАВЉАЊЕ СВЕТОГ САВЕ У ОПАРИЋУ

ПРОСЛАВЉАЊЕ СВЕТОГ САВЕ У ОПАРИЋУ“Наш спас је такође, у опредељењу за пут Светога Саве”, каже Епископ Јован у овогодишњој Светосавској посланици. За тај пут, за спас, определили су се мештани села Опарића, бар је тако било овог јутра, 27. Јануара. У месни храм упутили су се мештани села, већином деца из овдашње школе са својим учитељима. Тако заједно отпочеше прослављање црквене, школске – СВЕСРПСКЕ славе, Светог Саве.

Великом богатству и радости села, а лепоти Св. богослужења допринели су гласови дечијег црквеног хора. Након прочитане перикопе из Св. Јеванђеља, свештеник је присутнима прочитао Светосавску посланицу Владике Јована. Светој Чаши приступио је велики број деце, од најмлађих до оних најстаријих. Након заамвоне молитве свештеник је присутнима пререзао славске колаче, међу којима и школски колач, који је ове године у част Светог Саве, принела Данијела Милетић, наставница географије.

На самом крају, након отпуста, посебан печат и дар овом празнику поклонили су најмлађи, најпре црквени хор песмама отпојаним управо у част овог великог Светитеља, а затим најмађи са прикладним декламацијама, давши тиме свој поклон овоме празнику и свима присутнима.

Свачији труд бива награђен, па ни овога пута није било другачије – ове године најмлађима су подељени Светосавски пакетићи које им је уручио свештеник Бојан Стојадиновић у име Црквене Општине Опарићке.

Јелена Стојадиновић