СВЕТИ АРХАНГЕЛ ГАВРИЛО, СЛАВА ЦРКВЕ У ЈАРУШИЦАМА

СВЕТИ АРХАНГЕЛ ГАВРИЛО, СЛАВА ЦРКВЕ У ЈАРУШИЦАМАСлава Цркве у Јарушицама је јединствен догађај за то место. Тога дана се на Светој Литургији окупља мноштво мештана којима је Бог-Отац, а ова Црква-Мајка.

Ове године био је један разлог више окупљања, а то је да народ види како је њихова Црква засијала у новом руху. Фасада је обновљена, Црква окречена и улепшана и споља и изнутра, те је сада украс тога краја, који је местом где се црква налази, својим изгледом и молитвама, које се у њој произносе, била и остала духовно благо Јарушица и околине.

Свега тога не би било да није било народа тога краја, а страњем и једнаким трудом оца Младена Ђурановића који од свога доласка у ову светињу се труди да је обнови и улепша како доликује Дому Божијем.

Да Црква није само грађевина, већ народ и молитва видело се на дан црквене славе- Светог Архађела Гаврила. Молитву и бескрвну жртву принео је протојереј Велибор Јовановић, а њему се саслуживали протонамесник Горан Живковић, јереј Ивица Камберовић и ђакон Марко Арсенић.

Беседу о анђелима, о њиховој многомоћној заштити од постања света до споледњег рођеног на земљи произнео је отац Велибор пред препуном Црквом народа. Поучио је народ да нема крштеног човека а да нема свог анђела чувара, али да ми требамо живети тако да анђела свога не жалостимо, да он не отступи од нас већ да нас увек чува од свагог зла.

За певницом је појао отац Младен Ђурановић са својом супругом и синовима, а њима се придружио и вероучитељ Бојан Миленовић.

После Литургије сви су ишли у крсни вход око цркве и пререзали славски колач. За време трпезе љубави која је била домаћинска како и свих предходних година отац Горан се захвалио свима на топлом дочеку, а отац Младен на труду и раду свим одборницима црквене општине као и свеукупном народу тога краја. Да није било њих црква у Јарушицама не би изгледала овако лепо као што сад изгледа. Уз тако добар народ очекује још акција који ће допринети лепоти цркве.

Марко Арсенић, ђакон