БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ У БАРАЈЕВУ

БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ У БАРАЈЕВУУ свим храмовима у Барајеву и околини служено је вечерње богослужење и организовано је паљење бадњака уз додатни програм који је окупио велики број народа са децом.

Највећи број људи окупио се у барајевском храму Спаљивања моштију Светога Саве у коме су вечерње богослужење, уз присуство преко хиљаду верника, служили свештеници Видо Милић и Владимир Димић. После је уследила подела бомбона окупљеној деци, освећење бадњака и њихово полагање у ватру. Након тога је уследио ватромет и послужење народа од стране црквене општине Барајево.

На сам дан Божића, света Литургија је служена у свим храмовима Архијерејског намесништва бељаничког. Најсвечаније је свакако било у барајевском светосавском храму где су литургију служили свештеници Видо Милић и Драгиша Топаловић и где се на литургији причестило преко стотину верника. Послу службе ломила се божићна чесница а златни дукат у свом парчету чеснице пронашао је малени Марко Јелић из Барајева, на општу радост свих окупљених.