Полицијска управа Крагујевац за манастире Шумадије

Полицијска управа Крагујевац за манастире Шумадије

Полицијска управа Крагујевац као иницијатор и донатор покренула је акцију прикупљања хуманитарне помоћи за 23 манастира у којима живи 78 монаха и монахиња.

У оквиру ове хуманитарне мисије: Бекамент фондација, трговина Браћа Поповић, Црвени крст Крагујевац и друга предузећа помогла су монаштву епархије Шумадијске, тако што су им обезбедили пакете неопходних намирница.

Полицијска управа Крагујевац, још једном је исказала своје хришћанске врлине на делу.

Процењујући да је монаштву Епархије Шумадијске у време када манастире не посећују верници, најтеже, иницирали су акцију како би им улепшали васкршње празнике.

Акција је наишла је на велики одзив, јер су се јављали појединци и предузећа да помогну монаштву епархије Шумадијске.

Хуманитарна помоћ прикупљена је за 23 манастира у којима живе 78 монаха и монахиња епархије Шумадијске.

Епископ Шумадијски господин Јован изјавио је да монаштво са великом радошћу прима ову помоћ од људи који су имали осећај да помогну другима.

У моменту када се цео свет бори са пандемијом Ковид 19, ова хуманитарна мисија има велики значај за монахе епархије Шумадијске.

Компанија Бекамент донирала је 4 милиона динара Министарству финансија Републике Србије,а у корист Републичког фонда за здравствено осигурање.

Донација има за циљ обезбеђивање медицинске опреме и материјала који су неопходни у осигуравању одговарајуће опремљености здравственог система Републике Србије.

Поред приоритетне помоћи медицинском особљу, подршка Бекамент Фондације пружена је и Полицијској управи у Крагујевцу кроз донацију заштитних визира, маски и рукавица.

Данас је ова друштвено одговорна фирма са осталим хуманитарцима на челу са Полицијском управом Крагујевац, пред најрадоснији православни празник, обрадовала монархе Шумадијске епархије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

Преузето са интернет презентације РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ КРАГУЈЕВАЦ