ОДРЖАН ТРЕЋИ ДЕО СЕМИНАРА ЗА СВЕШТЕНСТВО ОПЛЕНАЧКОГ И ОРАШАЧКОГ НАМЕСНИШТВА У АРАНЂЕЛОВЦУ

ОДРЖАН ТРЕЋИ ДЕО СЕМИНАРА ЗА СВЕШТЕНСТВО ОПЛЕНАЧКОГ И ОРАШАЧКОГ НАМЕСНИШТВА У АРАНЂЕЛОВЦУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а под покровитељством Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама Републике Србије, 8. октобра 2020. године у Аранђеловцу, у сали парохијског дома храма “Светих апостола Петра и Павла” одржан је трећи део семинара за свештенике опленачког и орашачког намесништва.

Предавачи на тему “Основе психопатологије кроз перспективу здравог развоја” биле су психотерапеути Маја Шевар Вукашиновић и Сања Живковић.

Оне су на овом предавању говориле о поремећајима личноти. Поред појашњења о свим поремећајима, посебно су се осврнуле на грнични и нарцисоидни поремећај личности, као најулесталије видеове обољења, које се манифестују и са којима можемо доћи у сусрет. На самом крају свога излагања су се осврнуле и на трауме и посттрауматски стресни поремећај.

Циљ предавања је да у околностима са којима се свештеници сусрећу у својим парохијама одговоре на потребе својих парохијана којима је потребна помоћ кроз разговоре и духовне савете.

јереј Немања Искић