СЛАВА СТАРЕ ЦРКВЕ СВЕТИХ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА И ГАВРИЛА У ЈАГОДИНИ

СЛАВА СТАРЕ ЦРКВЕ СВЕТИХ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА И ГАВРИЛА У ЈАГОДИНИУ понедељак, 26. јула 2021. године, храм Светих архангела Михаила и Гаврила у Јагодини је прославио своју славу – Сабор светог архангела Гаврила.

Литургију су служили протојереј – ставрофор Радомир Ракић, протојереј – ставрофор Радослав Станковић, протојереј – ставрофор Лазар Илић, протојереј Александар Гајић, протојереј Срђан Кандић, протођакон Нинослав Дирак и ђакон Далибор Нићифоровић.

Протојереј – ставрофор Радомир Ракић је у својој беседи нагласио, да у данашње време, треба да се вратимо на почетак – страху Божјем, да би му се што више приближили, али и и да повратимо стид према другом човеку, да би га више поштовали. У наставку своје беседе, говорио је о предивном архангелу, архангелу љубави и Божјег поверења, који се јавио Светом пророку Мојсију на гори Хорив, Благовеснику који се јавио Пресветој Богородици Марији и речима “Радуј се” објавио нову наду за свет и човека, као и Мироносицама чиме је та нада запечаћена.

Након Свете Литургије и након литије око храма, свештеници су пресекли славски колач са овогодишњим колачарам господином Душаном Марковићем и његовом породицом, а нови колачар је господин Зоран Рашић, председник ЦО при храму Светих архангела Михаила и Гаврила у Јагодини, после чега је уследила трпеза љубави.