СУЗЕ И РАДОСТ НА ЛИЦУ ПОРОДИЦЕ ЂОКОВОЋ

СУЗЕ И РАДОСТ НА ЛИЦУ ПОРОДИЦЕ ЂОКОВОЋ

Са благословом преосвећеног Епископа шумадијског господина Јована у уторак 22. августа 2023. године, петочлану породицу Ђоковић, из Крагујевца, посетио је јереј др Стефан Дамјановић, Управник Верског добротворног старатељства Епархије шумадијске, као и парохијски свештеник ове породице пртојереј Горан Ђерковић, сабрат храма светог Великомученика Пантелејмона у Станову.

Том приликом, а у име преосвећеног Епископа шумадијског господина Јована, јереј др Стефан Дамјановић је овој петочланој породици уручио новчану помоћ, намањеној обнови оштећене куће. Пренео им је и поздраве очинске љубави, братске и људске подршке, упућене од преосвећеног епископа господина Јована.

Примајаћи неопходна средства, нескривајући радост, госпођа Гордана Ђоковић, сузних очију, речима неизмерне захвалности нагласила је да у неусловним условима немогуће опстати са сином Богданом (11) година, који болује од аутизма. Јер, дечаку је потребна двадесетчетворочасовна брига, мајчинска љубав и помоћ све оно што такве врсте обољења захтевају. Уз то госпођа Ђоковић живи са братом, мајком и болесним оцем који је однедавно и шлогиран.

Њене невоље тиме су, не само увећане, него прожете потребом да се овој породици побољша оним начинима који ће им живот учинити мирнијим, јутра радоснијим, кров над главом сигурним, па самим тим ноћи мање мрачнијим.

Благодарећи Богу, преосвећеном епископу Јовану и свим људима добре воље, верујемо да ће дом Ђоковића ускоро заблистати у новом сјају радости и здравља.

Сви заинтересовани породици могу да помогну преко Верског добротворног старатељства Епархије шумадијске или породици лично.

Као и уплатом СМС поруке 169 на 2407

Извор: ВДС Епархије шумадијске