УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОНАМЕСНИК МИЛОРАД МИХАИЛОВИЋ

УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОНАМЕСНИК МИЛОРАД МИХАИЛОВИЋ

У недељу 15. октобра 2023. године на дан Светог Кипријана, у преподневним часовима, уснуо је у Господу, парох степојевачки протонамесник Милорад Михаиловић.

Овај вредни пастир Цркве Христове, рођен је у селу Чибутковица, поред Лазаревца, 2. новембра 1970. године. У суседном селу Дудовица завршио је основну школу. Петоразредну богословију Светог Саве завршио је у Београду. После одслужења војног рока оженио се 1992. године. Исте године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Сава, рукоположио га је 26. септембра у чин ђакона а сутрадан на Крстовдан за свештеника.

Прва парохија му је била село Доње Комарице код Крагујевца. После неколико година службовања премештен је у Колубарски Лесковац у Архијерејско намесништво бељаничко, где је показао изузетан труд и рад на свим парохијама где је службовао. Неколико година је провео и на парохији у Мељаку, после чега је премештен у Степојевац на парохију где је остао до свог упокојења. На тој парохији је завршио парохијски дом, који је освештао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован и који је одликовао оца Милорада чином протонамесника.

Из брака са супругом Магдаленом добио је двоје деце, ћерку Кристину студента стоматологије и сина Стефана апсолвента на ПБФ у Београду.

Заупокојена Литургија је служена у уторак 17. октобра 2023. године у 9 часова у храму Сабора срба светитеља у Степојевцу. Литургијом је началствовао Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић уз саслужење више свештенослужитеља.

После прочитаног Јеванђеља сабраном народу се обратио школски друг протонамесника Милорада јереј Александар Нишавић. Он је у пригодној беседи нагласио значај јеванђелске речи за све присутне а нарочито за упокојеног и за његове најмилије.

После завршетка Литургије тело упокојеног оца Милорада изнето је у порту испред храма где се окупио веилки број народа да молитвено учествује у опелу. Опело је служило 26 свештеника и 2 ђакона. На опелу се дирљивим речима породици и свим окупљенима обратио Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић. Он је истакао животни труд и рад протонамесника Милорада али пре свега је нагласио његову доброту и човекољубље које га је красило читавог овоземаљског живота. На крају опела обављен је трократни опход око храма а затим је тело упокојеног похрањено на лазаревачком градском гробљу где ће чекати „Васкрсење мртвих и живот будућег века. Амин

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ДРАГИ ОЧЕ МИЛОРАДЕ!