Чланци поређани по датуму: среда, 14 октобар 2020

СЛАВА ЦРКВЕ ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У РЕСНИКУ И ОСВЕЋЕЊЕ ПАРОХИЈСКОГ ДОМАУ среду 14. октобра 2020. године црква у Реснику прославила је своју храмовну славу Покров Пресвете Богородице.

Светом Литургијом је началствовао некадашњи парох Реснички протојереј Владимир Ћировић уз саслужење протонамесника Петра Бранковића, протојереја Слободана Бабића и протојереја Александра Јовановића.

СЛАВА БОГОРОДИЧИНЕ ЦРКВЕ У ЈАГОДИНИО празнику Пресвете Богородице 1/14. октобра 2020. године, када се слави чудесна појава њеног славног покрова и заштите народа Божијег, у Јагодини се догодила велика духовна свечаност.

ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ- СЛАВА КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА У ЈАРУШИЦАМАМајке и жене које долазе и моле се у цркви Божијој у Јарушицама су пре четири године изабрале за своју славу празник Покрова Мајке Божије и од тада непрестано са својим породицама долазе у цркву Светог Архангела Гаврила и узносе молитве Пресветој Богородици за своју породицу, за мештане села, за потребите и за оне које нема ко да помене. Њихова молитва се не завршава у Цркви, штавише она се наставља и после Литургије, а огледа се у чињењу добрих дела и помоћи свима. Њихов узор је Мајка Божија које не оставља никога ко јој се у молитви обрати.