Чланци поређани по датуму: среда, 23 септембар 2020

Ниче кров на конаку Манастира Ћелије КолубарскеНа конаку Манастира Ћелије код Лајковца следеће седмице почињу радови на подизању крова, рекао је за Радио Слово љубве игуман ове древне светиње у обнови, отац Доситеј Хиландарац.

Разговор са оцем Доситејем о градитељској и духовној обнови ове чудесне светиње која похрањује кости неколико хиљада мученика пострадалих у Великом рату, о искуству монашког живота и духовном пламену који расејава наша царска Лавра Хиландар, као и поуке о молитви, служењу, љубави, вредне како за монаштво, тако и за живот лаика, чућете у "Специјалу" у понедељак, 28. септембра, у 15.30 часова.

ОДРЖАН СЕМИНАР СВЕШТЕНСТВА ОРАШАЧКОГ И ОПЛЕНАЧКОГ НАМЕСНИШТВАПо благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а под покровитељством Управе за сарадњу са црквом и верским заједницама 23. септембра у црквеној сали Храма Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу одржан је семинар за свештенство орашачког и опленачког намесништва.

Предавање на тему “Основе психопатологије кроз перспективу здравог развоја” представиле су психолози Марија Шевар Вукашиновић и Сања Живковић.