Чланци поређани по датуму: петак, 14 октобар 2022

КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА ПРИ ЦРКВИ У ЈАРУШИЦАМА ПРОСЛАВИЛО СВОЈУ СЛАВУ – ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ

“Радуј се радости наша, заклони нас од свакога зла часним својим омофором” (из Акатиста Покрова Пресвете Богородице).

Већ дуги низ година верни народ Јарушица, Крчмара и Бораца се на овај диван Празник окупља око своје цркве да прослави ону коју је Бог пре свих прославио као већу од херувима и неупоредиву славнију од серафима.

ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ - ХРАМОВНА СЛАВА У РЕСНИКУ

У петак, 14.октобра, када наша Света Црква слави Покров Пресвете Богородице, храм у Реснику је прославио своју славу. Празнично славље је почело Светом Литургијом, којом је началствовао протојереј-ставрофор Драгослав Цветковић, пензионисани парох опарићки.

На Литургији су саслуживали парох у Ердечу протојереј Слободан Бабић, парох цветојевачко-јовановачки протонамесник Петар Бранковић, парох грошнички јереј Мирко Шиљковић, парох великопчелички јереј Слободан Савковић, парох при Старој цркви јереј Ненад Милојевић и парох сипићки јереј Ивица Камберовић.

ИЗДАВАЧКА КУЋА КАЛЕНИЋ ОБЈАВИЛА НОВУ КЊИГУ “ПРАВОСЛАВНА ДУХОВНОСТ: РЕСТАРТ. ЦРТИЦЕ ЗА УНУТАРЊУ РЕФОРМУ”

Издавачка кућа “Каленић” Шумадијске епархије ускоро ће објавити нову књигу под насловом “Православна духовност: рестарт. Цртице за унутарњу реформу” у преводу са руског који су сачинили Иван С. Недић и Јелена В. Недић. Са захвалношћу помињемо и господина Милорада Видовића, који се побринуо да књига има допадљив и модеран изглед. Такође, њему захваљујемо и за дизајнерска решења недавно објављеног тротомног Дневника оца Александра Шмемана.

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ Г. ПОРФИРИЈЕ УСТОЛИЧЕН У ПЕЋКОЈ ПАТРИЈАРШИЈИ

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије устоличен је 14. октобра 2022. године, на празник Покрова Пресвете Богородице, у најсветији трон Архиепископа пећких и Патријараха српских.