Чланци поређани по датуму: понедељак, 25 фебруар 2019

ИНТЕРНЕТ ИЗДАЊЕ СВИХ БРОЈЕВА КАЛЕНИЋА (1979-2019)У години када се навршило четрдесет година од излажења првог броја часописа “Каленић”, часописа Шумадијске епархије, који је објављен 1979, постало је могуће све бројеве читати на интернет мрежи.

СЛАВА ПАЛАНАЧКОГ ЦРКВЕНОГ ХОРАСечењем славског колача, на дан када наша света Црква прославља успомену на светог Симеона Богопримца, у паланачком Светопреображењском храму, црквени хор прославио је свог небеског покровитеља.

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИКао и претходних година, и ове 2019. године у фебруару месецу, свештеници Саборног храма у Смедеревској Паланци учествовали су у светој тајни јелеосвећења уз саслуживање и неколико свештеника архијерејског намесништва јасеничког.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУУ понедељак седмице блуднога Сина, када се припремамо за Велики и Часни Пост, и када се свакодневно враћамо натраг у загрљај Оцу своме Небескоме, Његово Преосвештенство служио је свету архијерејску литургију у храму Светога Саве на Аеродрому. Преосвећеном су саслуживали оци: протојереј-ставрофор Живота Марковић, протонамесник Немања Младеновић и ђакон Александар Ђорђевић. По прочитаном Јеванђељу по Марку, где је Господ победоносно ушао у Јерусалим, Преосвећени Владика је произнео беседу.