Чланци поређани по датуму: недеља, 03 фебруар 2019

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА “ИСЦЕЉЕЊЕ” У ЛАЗАРЕВЦУУ недељу, 3. фебруара 2019. године, у свечаној сали парохијског дома у Лазаревцу, приказана је пројекција филма “Исцељење”, редитеља Ивана Јовића.

Филм је приказан са благословом Епископа шумадијског Господина Јована. После успешне и веома посећене премијере на фестивалу “Источно европског филма” у Котбусу у Немачкој, овај филм је изазвао посебну пажњу на домаћим и међунардним фестивалима, а на многима од њих је и награђиван.

dobrovoljno davanje krvi crkva

Српска православна црква

Православна епархија шумадијска

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Од стране Службе за трансфузију крви Клиничког центра у Крагујевцу, обавештени смо о великом недостатку крвних јединица, које су неопходне нашим суграђанима, који се налазе на лечењу у Клиничком центру у Крагујевцу.

Сходно томе, следујући речима Светог апостола Павла да се љубав кроз жртву показује (Рим 5, 8), обавештавамо вас да смо са Службом за трансфузију крви Клиничког центра у Крагујевцу, договорили акцију добровољног давања крви на територији града Крагујевца.

С тим у вези, позивамо сво свештенство, верни народ и све људе добро воље да у уторак, 5. фебруара 2019. године, у времену од 9 до 12 часова, у просторији врквене општине крагујевачке у Крагујевцу (црквена сала у порти Саборне цркве), узму учешћа у овом човекољубивом делу, наравно уколико за то испуњавају здравствене услове.

С Божији благословом

Епископ шумадијски Јован

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУ недељу, 3. фебруара 2019. године, када наша света Црква прославља преподобног Максима и светог мученика Неофита, Његово Преосвештенство Епископ шумадисјки Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Преображења Господњег у Смедеревској Паланци.