Чланци поређани по датуму: четвртак, 16 април 2015

ВАСКРШЊА РАДОСТ У ШУМАРИЦАМАРадост празника Васкрсења Христовог ове године заиста је била посебна јер милост Божија се излила и на наш народ јер Благодатни огањ стигао је и у Србију. Дочекали смо Огањ у Крагујевцу и пренели у Благовештењски храм манастира Дивостина где се служило Васкршње јутрење и Света Литургија у поноћ.

ПОСЕТА СВЕШТЕНСТВА ДОМУ ЗА ОДРАСЛА ЛИЦА "МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ"На Васкршњи понедељак, 14. априла 2015. године свештеници крагујевачког намесништва посетили су Завод за збрињавање одраслих "Мале Пчелице", којом приликом је изведен пригодан програм и организовано је послужење за кориснике поменуте установе.

Овом приликом је корисницима Завода послужено 200 празничних оброка, допремљена је и велика количина воћа и сокова, као и торте и 500 јаја.

ПОСЕТА СВЕШТЕНСТВА ГЕРOНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУРадост највећег хришћанског празника Васкрса, крагујевачки свештеници поделили су са болеснима и старима сведочећи хришћанску истину да ако учинисмо неком од Христове “мале браће”, Господу учинисмо.

На други дан Васкрса свештеници Крагујевачког и Лепеничког намесништва су посетили одељење Онкологије КЦ Крагујевац, где су болеснима донели пригодне поклоне у виду воћа, торти, сокова, васкршњих јаја, али и наду коју нам је даровао Господ и коју нам нико не може одузети. Љубазно медицинско особље одазвало се у великом броју, и заједно са својим пацијетима присуствовало културно уметничком програму.

СВЕШТЕНСТВО ПОСЕТИЛО ОДЕЉЕЊЕ “ОНКОЛОГИЈЕ” КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА У КРАГУЈЕВЦУБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Г. Јована, свештеници крагујевачког и лепеничког намесништва у данима Васкршње радости посетили су оне којима је ова врста посете заиста потребна.

Обољење било које врсте није лако и свако га на себи својствен начин прихвата,носи га, борећи се и желећи да га победи. Непрестану борбу и жељу за животом управо смо видели и другог дана Васкрсења Христовог који и јесте дан Живота и радости, међу људима који се непрестано радују животу и верују у његову победу.