Чланци поређани по датуму: понедељак, 08 март 2021

ПРЕОСВЕЋЕНИ ВЛАДИКА ЈОВАН: “НЕ МОЖЕМО ЧИНИТИ НИ ИСТИНСКО ДОБРО ВАН БОГА И МИМО БОГА”У предвечерје Великог Поста, у понедељак сиропусни 8. марта 2021. године, Преосвећени Владика Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светога Саве у крагујевачком насељу Аеродром.

Преосвећеном су саслуживали: протојереј-ставрофор Милан Борота (умировљени парох), протонамесник Немања Младеновић, јерођакон Василије (Старовлах), јерођакон Јован (Прокин), и ђакон Александар Ђорђевић.

БЕСЕДА ПРОТОЈЕРЕЈА СТАВРОФОРА ДР ЗОРАНА КРСТИЋА НА ЛИТУРГИЈИ У НЕДЕЉУ МЕСОПУСНУБраћо и сестре, још само мало је остало до почетка Великог поста. Заправо, ми се већ неколико недеља налазимо у предворју поста и полако се припремамо за онај пут којим ћемо кренути од следећег понедељка.

Сви ми, када радимо нешто озбиљно, било шта да је то, припремамо се. Врло ретко се деси да себи можемо рећи, знајући да нас чека некакав озбиљан посао, да се нећемо припремати. Колико се припремамо, говори колико нам је стало до тог главног посла. Дакле, ми се налазимо у припремним недељама за Велики пост, што ће само по себи рећи да пост доживљавамо као врло важан, можда најважнији пут у нашем животу и за њега треба исто тако озбиљно да се припремамо.