Чланци поређани по датуму: недеља, 25 јун 2023

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА ИЗ ЛАЗАРЕВЦА

У суботу и недељу, 24. и 25. јуна 2023. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, организовано је поклоничко путовање верника из Лазаревца и околних места.

Путовање је реализовано у сарадњи ЦО лазаревачке и Поклоничке агенције Епархије шумадијске. Вођа пута био је свештеник Влада Димитријевић.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БАНИЧИНИ

Дана 25. јуна 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог архангела Гаврила у Баничини, архијерејско намесништво јасеничко.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Велибор Ранђић, протојереј-ставрофор Раденко Гавриловић, протојереј Драган Милутиновић, протонамесник Ненад Петровић, протођакон Иван Гашић и ђакон Владимир Степановић.

ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛ И ЕТНО ГРУПА “СВЕТИ САВА” У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ НА СЛАВИ ГРАДА СВЕТОГ ВАРТОЛОМЕЈА И ВАРНАВЕ

У организацији Саборне Цркве Светог Вартоломеја и Варнаве и Центра за културу “Масука” у Великој Плани. Као и претходних година, био је припремљен веома богат културно-уметнички програм. Део тог програма била је и етно група “Свети Сава” као и фолклорни ансамбл.

ПРЕОСВЕЋЕНИ ВЛАДИКА ЈОВАН ШУМАДИЈСКИ БОГОСЛУЖИО ЗА ХРАМОВНУ СЛАВУ У РАНИЛОВИЋУ

За празник Светих апостола Вартоломеја и Варнаве, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету Литургију за Храмовну славу у селу Раниловић, надомак Аранђеловца.

На Светој Архијерејској Литургији, Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник орашачки Протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, архијерејски намесник опленачки Протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протонамесник Бојан Мијановић, гост из епархије сремске, протонамесник Иван Теодосић, протођакон Иван Гашић и ђакони Стеван Илић и Александар Бабић.