ОСАМ ГОДИНА ОД ПОВРАТКА ВЕРОНАУКЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ЛАЗАРЕВЦУ

ОСАМ ГОДИНА ОД ПОВРАТКА ВЕРОНАУКЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ЛАЗАРЕВЦУ Актив вероучитеља колубарско –посавског намесништва на челу са координатором за верску наставу, Биљаном Илић, је 21. маја 2009. године у згради Модерне галерије у Лазаревцу, организовао свечану прославу поводом осам година од повратка верске наставе у школски систем. Циљ и смисао прославе је био, како је то у уводној речи и рекла кординатор за верску наставу, да се захвалимо свима онима који су помогли да се овај пројекат реализује, најпре помесном Епископу шумадијском Господину Јовану, Црквеној општини Лазаревац, Градској општини Лазаревац и другим локалним институцијама и личностима, али најпре родитељима и деци који похађају верску наставу и без којих данас ова прослава и сама Веронаука не би ни постојала и не би имала смисла. Други разлог организације оваквог скупа јесте био промоција овог, за васпитање и образовање деце, веома важног предмета.

Програм је најпре почео видео презентацијом локалних школа и ученика који су у виду анкете одговарали на разна питања која су им постављали вероучитељи, а која су везана за сам предмет, за то шта им он значи и шта су на њему научили. Затим су ученице Лазаревачке гимназије, Катарина Биорац и Невена Манчић, изговориле предивне молитве које су написали њихови вршњаци. У продужетку програма је дечији црквени хор при храму Светог великомученика Димитрија својом песмом улепшао и употпунио овај тренутак. Након тога је приказана видео презентација о значају и смислу Веронауке, и за сам крај ове свечаности ученица Милица Цветановић је прочитала Химну љубави.

У продужетку ове дивне вечери која је окупила око стотинак људи различитог узраста и занимања, организатор је уприличио пригодан коктел.

јереј Жељко Ивковић