ЦРКВЕНИ ХОР ОСНОВНЕ ШКОЛЕ МИРКО ЈОВАНОВИЋ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ПОСЕТИО СВЕТИЊЕ ЛЕВЧА

ЦРКВЕНИ ХОР ОСНОВНЕ ШКОЛЕ МИРКО ЈОВАНОВИЋ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ПОСЕТИО СВЕТИЊЕ ЛЕВЧАДеца која певају у хору при храму Св. Саве на Аеродрому из Основне школе Мирко Јовановић, у недељу 18. априла посетила су манастир Каленић и манастир Прерадовац. Дечији хор је основан са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у децембру прошле године и у њему су деца узраста од 7 до 15 година.

У недељу рано ујутру, аутобус, који је кренуо са дечицом из порте храма Св. Саве на Аеродрому, стигао је у манастир Каленић, где их је сачекала игуманија Нектарија са сестринством овог велелепног манастира. Св. Литургију су улепшали дечији гласови својим појањем, а на Светој Литургији началствовао је протојереј-ставрофор отац Рајко Стефановић, старешина храма Св. Саве на Аеродрому.

Након одслужене Литургије игуманија Нектарија припремила је за сву децу дивну трпезу љубави, на којој су деца имала прилику да доживе и осете како је то бити у манастиру и учествовати у манастирској трпези. После ручка, сестра Дарија је у храму поучила децу о историјату манастира и показала им манастирску ризницу. Након кратког излета, ученици су обишли манастир Прерадовац који се налази у близини. Такође и сестринство манастира Прерадовца је јако лепо дочекало дечицу из Крагујевца и понудило их соком и колачима.

Хор при храму Св. Саве има своје редовне пробе сваке суботе у 16. часова у просторијама богословије.

вероучитељ Иван Антонијевић