Чланци поређани по датуму: уторак, 27 јануар 2015

СВЕТОСАВСКА ПРОСЛАВА У СТАРОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ЦРКВИТок прослављања Светог Саве у Старој крагујевачкој цркви и у школама које се налазе у подручним парохијама, уверава нас да се овај родоначелник свега што је највредније у српској историји, равноправно поштује и у Цркви и у просветним установама.

Након одслужене свете Литургије у Светотријичном храму, задужбини кнеза Милоша Обреновића, који је најзаслужнији што је у XIX веку Светосавље постало поглед на свет и у Цркви и у школи, деца су својим рецитацијама показала да и у најранијим годинама разумеју величину и значај првог српског архиепископа.

САВИНДАН У ДОМУ ЗА ДЕЦУ “МЛАДОСТ”`Ученици ОШ “21 октобар” посетили су са својом вероучитељицом Дом за децу “Младост” у насељу Вашариште у Крагујевцу. Циљ посете био је хуманитарног карактера. Ученици су предали деци и запосленима донацију у виду слаткиша коју су својим трудом и радом прикупили продајући макете икона на новогодишњем вашару одржаном у школи крајем првог полугодишта.

Посета је остварена наменски на дан Светог Саве, да би овај празник нашег великог светитеља прославили сећајући се својих ближњих на тај начин што ћемо им посветити пажњу и измамити који осмех. И са великом радошћу могу да кажем да смо заиста у томе и успели.