Чланци поређани по датуму: уторак, 06 октобар 2020

ОДРЖАН ДРУГИ ДЕО СЕМИНАРА ЗА СВЕШТЕНСТВО КОЛУБАРСКОГ И КОСМАЈСКОГ НАМЕСНИШТВАУ уторак, 6. октобра, када наша Црква молитвено прославља и празнује Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља, одржано је друго по реду предавање у оквиру семинара за свештенство колубарског и космајског намесништва Епархије шумадијске.

Семинар је одржан у селу Неменикуће на већ започету тему “Основе психопатологије кроз перспективу здравог развоја”, а предавачи су као и претходног пута били психолози Марија Шевар Вукашиновић и Сања Живковић.

СЛАВА УДРУЖЕЊА ПЧЕЛАРА “БУДУЋНОСТ” ИЗ ЛАЗАРЕВЦАНа дан када Црква празнује Зачеће Светог Јована Крститеља, уприличена је Литургијска свечаност у храму Свете Петке у Петки.

Повод окупљања је слава удружења пчелара “Будућност” из Лазаревца. Обележавање славе у овом Светом храму постало је традиција од када је пре три године овај празник узет за славу удружења.

ПРАЗНИК ЗАЧЕЋА СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У ЈОВАНОВАЧКОМ ХРАМУУ уторак, 6. октобра 2020. године, када прослављамо празник Зачећа Светог Јована Крститеља, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је служио Свету Литургију у Јовановцу поводом славе храма.

Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Живота Марковић, протојереји Срећко Зечевић и Сретко Петковић, протонамесник Немања Младеновић и протођакон Иван Гашић.