Чланци поређани по датуму: недеља, 16 октобар 2022

ПОСЕТА УЧЕНИКА ОШ “ДУЛЕ КАРАКЛАЈИЋ” ИЗ ЛАЗАРЕВЦА МАНАСТИРИМА КАОНА И ЧОКЕШИНА, МУЗЕЈУ И САБОРНОЈ ЦРКВИ У ШАПЦУ

С благословом Преосвећеног Епископа шумадијског Господина Јована, у понедељак, 16. октобра 2022. године, ученици трећег, четвртог и петог разреда ОШ “Дуле Караклајић” из Лазаревца су у оквиру верске наставе имали излет.

НЕЗАБОРАВНО ПУТОВАЊЕ ЧЛАНОВА ХОРА СВЕТОГ ЂАКОНА АВАКУМА ИЗ ШУМАРИЦА СВЕТИЊАМА ТЕМИШВАРА

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Г. Јована, почетком октобра 2022. године, чланови хора Свети ђакон Авакум посетили су светиње Темишвара.

Хор је на овај пут ишао у пратњи вође хора Милице Тешић, оца Срђана Тешића, игуманије Анастасије и сестре Јелисавете из манастира Дивостина.

ОСВЕЋЕЊЕ ХРАМА СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА У БУКОВИКУ

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је свештенослужио у Буковику код Аранђеловца у недељу 16. октобра госдине 2022. Епископ је освештао храм и иконостас у храму "Светог Архангела Михаила" и у Часни Престо је положио честице мошти "Светог Вечикомученика Лазара Косовског".

Епископу су саслуживали Архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, Архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј Љубиша Ђураш, протонемасници Александар Миловановић, Иван Теодосић и Милош Митровић, протођакон Иван Гашић и ђакони Стеван Илић и Александар Бабић.

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА И ПОБЕДОНОСЦА ГЕОРГИЈА У ШУМАРИЦАМА

У недељу 18. по Педесетици 16./03. октобра 2022. године, у храму светог великомученика и победоносца Георгија у Шумарицама служена је Света Тајна Јелеосвећења. Ова света тајна се сад већ традиционално одржава у овом светом храму у знак сећања на прво служење Свете Литургије у овом Богом чуваном насељу, а у цркви која је у изградњи.