ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ У РЕКОВЦУ

ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ У РЕКОВЦУУ среду 29. децембра 2010. године, Његово Преосвештенство Еписко шумадијски Господин Јован уз саслужење свештенства левачког намесништва служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Преподобног Романа у Рековцу.

Литургијска радост увећана је причешћем ученика основне и средње школе. У препуном храму Владика Јован се архипастирским речима обратио деци, говорећи о Светој Тајни Причешћа.

Првојерарх није кријо задовољство звог великог броја деце која су се причестила. Владика Јован је пожелео деци добро здравље, дуг живот као и успех у свим школским обавезама наглашавајући, да уче искључиво знања ради а не због оцена, да поред стицања знања, стичу и усавршавају се у хришћанским врлинама, јер само тако стечено знање може бити од велике користи.

Након завршетка Свете Литургије, Владика Јован је освештао новоотворену спортску халу у Рековцу, пожелевши напредовање у спортским активностима. Владика Јован је нагласио, да у овим временима тешких искушења која вребају нашу омладину, поред Светосавског пута, омладини је потребан здрав и уредан живот, а бављење спортом то засигурно обезбеђује. Ценећи труд директора и управе “Пољупривредно – ветеринарске школе”, за сто – процентно похађање верске наставе, Владика је школу одликовао Архијерејском граматом признања, као и њеног директора господина Дарка Витића из Белушића.

У знак захвалност за показани труд и залагање, Првојерарх је поделио Архјијерејску грамату захвалности ОШ “Светозар Марковић” из Рековца, са жељом да наредне школске године часове веронауке похађају сви ученици. Након освећења хале, Владика је посетио истоимену школу, где је са директорком Снежаном Стојановић, разговарао о раду и успеху школских секција на регионалном и школском такмичењу.

 

протонамесник Сретко Петковић