СЛАВА ПРИПАДНИКА ПРОТИВ ТЕРОРИСТИЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ У БАРАЈЕВУ

СЛАВА ПРИПАДНИКА ПРОТИВ ТЕРОРИСТИЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ У БАРАЈЕВУДана, 7. маја 2015. године, обележена је слава Свети Великомученик Георгије у бази Против терористичке јединице (ПТЈ) у Липовици код Барајева. Десет година, колико постоји ова јединица као самостална формација у оквиру полиције и која од тада обавља најодговорније задатке у држави, непрекидно прославља и свог заштитника Светог Георгија.

Прво је уследио почасни поздрав министру полиције Господину Небојши Стефановићу уз интонирање химне Боже правде. Затим је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован обавио обред резања славског колача, уз саслужење свештеника aрхијерејског намесништва бељаничког.

У поздравној речи Владика је нагласио личност Светог Георгија као прави пример за све припаднике јединице. Он је својим животом сведочио истинитост хришћанског живота и угледао се на Господа, а тако смо дужни и ми да чинимо.

После тога је уследила поздравна реч команданта јединице Милоша Маћешића и министра полиције Небојше Стефановића. На прослави је одликован за десетогодишњи рад командовањa овом јединице њен бивши командант, а садашњи командант Жандармерије Господин Горан Драговић. На крају је уприличено послужење за званице.