ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ТЕЧИЋУ

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ТЕЧИЋУДана 25. октобра када наша света Црква прославља Свете мученике Тараха, Прова и Андроника Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у Цркви Свете Петке у селу Течићу у левачком намесништву. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј Драгослав Цветковић, протојереј Драган Брашанац и протојереј Драгослав Петровић.

За певницом су били "српски појци" из Београда, који су својим појањем додатно улепшали ово сабрање. Стекао се утисак да од освећења поменуте светиње па до данас није било оволико људи, а разлог томе је чињеница да је благословом нашег Владике за тај дан донешен кивот са јастучницом на којој су почивале мошти Свете Петке у румунском граду Јашију. Мноштво људи из шире околине поклонили су се поменутој светињи и са молитвом су се обраћали Светој Петки.

У својој беседи Епископ је до танчина протумачио причу о сејачу и семену и истакао важност величине Христових речи које свако од нас треба да прими у своје срце.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

По окончању Свете Литургије, Епископ је Својом архијерејском захвалницом одликовао г. Десимира Стевановића из Кавадара, као и г. Мирољуба Симића из Течића, за несебичан допринос Ц.О. течићко - рабеновачке.

На крају је уследила трпеза љубави на којој се парох Новак Илић уз обраћање захвалио Епископу на посети али и свима који су дали допринос за обнављање Цркве и парохијског дома у Рабеновцу.

Јереј Новак Илић