ЈУБИЛАРНА 15. ИЗЛОЖБА ДЕЧЈИХ РАДОВА „ХРИСТОС ВАСКРСЕ“

ИЗЛОЖБА У МЛАДЕНОВЦУ

Овогодишња јубиларна, петнаеста по реду, изложба дечјих радова „Христос васкрсе“ у Младеновцу по пети пут је организована у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице. Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована и подршку братства нашег храма, а у организацији младеновачких вероучитеља ђакона Небојше Поповића и господе Игора Степановића и Младена Гагића, изложба је отворена након вечерњег богослужења на Врбицу. У оквиру изложбе оганизована је и хуманитарна продаја радова корисника младеновачког Центра за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.

Ђакон Небојша Поповић је поздравио присутне указавши на велики труд који су ученици основних школа „Момчило Живојиновић“, „Свети Сава“ из Младеновца и „Живомир Савковић“ из Ковачевца уложили и својим ликовним делима истински прославили Господа и на најлепши начин обележили празник дечје радости. Након поздравног слова ђакон Небојша је уручио икону Вазнесења Господњег госпођи Снежани Живанић, руководиоцу Центра за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју. Спасовдан је крсна слава ове институције, која одржава редовну сарадњу са младеновачком Црквом. На Благовести су се корисници дневног боравка предвођени својим вероучитељем Игором Степaновићем причестили. На крају манифестације ученица Анђела Мачар је прочитала песме Јоване Тодоровић и Петра Ивановића, које су у вези са васкршњим празницима.

Иако није било лако, стручни жири је изабрао најбоље у узрасним категоријама, а посебно су похваљени радови Марије Марковић и Николине Тодоровић. Велики одзив учесника и заинтересованих посетилаца потврдило је да ова традиционална манифестација представља један од најлепших израза привржености најмлађих Младеновачана својој Цркви.

јереј Марко Јефтић