ОТАЦ ДОСИТЕЈ ХИЛАНДАРАЦ: БОГ ХОЋЕ ДА СЕ СВИ СПАСУ

ОТАЦ ДОСИТЕЈ ХИЛАНДАРАЦ: БОГ ХОЋЕ ДА СЕ СВИ СПАСУСве што чинимо у овом животу треба да је усмерено ка спасењу душе, ка том тренутку изласка из овога тела, да можемо са смелошћу рећи - Ево ме Господе! И да можемо зачути од Господа - Слуго, у маломе си ми био веран, уђи у радост Господара свога. А Он, по неизмерној доброти, жели спасење свима!", казао је између осталог отац Доситеј Хиландарац, игуман Манастира Ћелије код Лајковца у Епархији шумадијској, поучавајући верни народ током недељне Свете Литургије 23. августа 2020. године, тумачећи Јеванђелско слово, затим подсећајући на светоотачке мисли, али и на основу личног монашког искуства.

Господ жели спасење и онима који живе грешно, који не знају за доброту Божју, да и они да прогледају и да се спасу, нагласио је отац Доситеј и у том смислу истакао значај праштања људима:

"Опраштање је знак доброг срца, милосрђа, Љубави, а непраштање је осуђивање ближњег - као да му не дамо да се спасе. Себе ћемо да растеретимо праштањем, а суд оставимо Богу", казао је отац Доситеј и додао да треба да се "учимо да праштамо" јер ћемо тако "учинити живот лепшим, јер - суд по милости биће онима који чине милост.

Реч оца Доситеја Хиландарца о значају праштања

Извор: Радио Слово љубве