МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ПО 110. ПУТ ПРОСЛАВИЛА ХРАМОВНУ СЛАВУ

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ПО 110. ПУТ ПРОСЛАВИЛА ХРАМОВНУ СЛАВУУ петак 28. августа 2020. године, парохијани младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, молитвено су, као и у претходних 110 година, прославили храмовну славу. Евхаристијским сабрањем верног народа Божијег началствовао је парох 1. међулушки протојереј Петар Лесковац уз саслуживање умировљених парохâ протојереја-ставрофора Драгољуба Ракића, протојереја-ставрофора Милорада Лазића и протојереја Милорада Вуловића, затим старешине младеновачког храма протојереја Слободана Кеџића и ђакона Небојше Поповића.

Беседу у вези са празником и о његовом спасоносном значају у животима свих нас произнео је отац Петар Лесковац, посебно се осврнувши на снажну веру, која се огледала у сваком сегменту живота Пресвете Богородице. Протојереј Петар подсетио је верни народ да је Богомајка врхунски узор и пример сваком хришћанину у свим временима. С обзиром на то да је више стотина верника дошло на Литургију и да није било могуће да сви стану у храм, организовано је озвучење, а причешћивање је обављано на три места из истог разлога. Старешина Светоуспенског храма протојереј Слободан Кеџић захвалио се свима на љубави и помоћи коју указују младеновачкој Цркви и подсетио на важност личног доприноса животу и узрастању наше литургијске заједнице.

Након евхаристијског сабрања, заједничарење је настављено на трпези љубави. Услед специфичних околности проузрокиваних пандемијом и мера које су на снази, послужење за све присутне је организовано у порти младеновачког Храма. Ту су верници ове шумадијске вароши са својим свештеницима прославили празник Успења Богомајке, настављајући једну од најдуговечнијих младеновачких традиција – сабирања око своје Цркве у свим временима и свим околностима. Домаћин овогодишње славе била је породица Милојевић: Милија, Предраг, Драгослава, Ивана, Драгана, Марија и Михаило, а следеће године домаћини ће бити Божидар Лончаревић.

јереј Марко Јефтић