РОЂЕЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ- СЛАВА ЦРКВЕ У ЂУРЂЕВУ

РОЂЕЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ- СЛАВА ЦРКВЕ У ЂУРЂЕВУДан Рођења Пресвете Богородице је један од оних дана када се верни народ села Ђурђева највише окупља око своје цркве. То није ни мало чудно, јер је тај исти народ цркву у своме селу посветио овом дивном догађају икономије нашега спасења, а то је светли, свети и радосни празник Рођења Најсветије Мајке Божије.

Милост Божија је ове године дала да Њен празник прославимо по дивном летњем дану служећи Свети Литургију Богу у Тројици Слављеноме. Свету Литургију су служили: протојереј Велибор Јовановић из Вучића, протонамесник Миломир Васиљевић из Вишевца и ђакон Марко Арсенић из Лапова.

Отац Велибор је као началствујушчи одржао надахнуту беседу о значају Мајке Божије за цео свет, навео је низ цитата из Светога Писмо како Старог, тако и Новог Завета који говоре о Мајци Божијој и о Њеној спасоносној улози у свету.

За певницом је певао отац Мирољуб Блажић старешина цркве са супругом Валентином и неколицином парохијана. Црква је била мала да би примила све оне који су тога дана дошли да се захвале Богородици која чува њихове породице и њихово село под својим светом омофором. Колачар се потрудио да што лепше припреми храмовну славу, а после крсног входа око цркве и ломљења славског колача, народ је наставио саборовање у весељу и љубави.

Марко Арсенић, ђакон