ЗАУПОКОЈЕНА ЛИТУРГИЈА И ОПЕЛО ПРОТОЈЕРЕЈУ- СТАВРОФОРУ РАДИВОЈУ МИТРОВИЋУ, УМИРОВЉЕНОМ ПАРОХУ ВРАНИЋКОМ

ЗАУПОКОЈЕНА ЛИТУРГИЈА И ОПЕЛО ПРОТОЈЕРЕЈУ- СТАВРОФОРУ РАДИВОЈУ МИТРОВИЋУ, УМИРОВЉЕНОМ ПАРОХУ ВРАНИЋКОМБлажен је пут којим данас идеш душо, јер ти је припремљено место покоја”.

У суботу 20. фебруара 2021. године у храму Светог пророка Илије служена је заупокојена Литургија поводом представљења у Господу пензионисаног свештеника вранићког протојереја- ставрофора Радивоја Митровића. Свету Литургију је служио Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић уз саслужење свештеника и ђакона Епархије шумадијске.

Предходно вече над одром покојног проте Радивоја сабрани свештеници су прочитали Јеванђеље по Јовану.

После службе у храму сабрао се велики број народа са свештенством испред цркве где је служено опело упокојеном проти. Беседом се од покојника опростио барајевски прота Видо Милић који је том приликом истакао мисију и дело оца Радивоја у Вранићу и његовој околини.

Свештеници су тело покојника после опхода око храма пренели на гроб у порти цркве где је себи прота још раније поставио крсно знамење. Уз појање тропара ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ положено је у гроб тело вољеног оца Раце, како смо га од милоште звали.

Породица се свим присутним захвалила на молитвеном испраћају проте Радивоја, те је све окупљене позвала у ресторан “Липовачка шума” на трпезу љубави где су се сви још једном присетили живота, рада и сусрета са вранићким пастиром.

Вечан му спомен у Царству Божијем.