ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ

Литургијским сабрањем и сечењем славског колача прослављена је храмовна слава Светог великомученика и мироточца Димитрија солунског у крагујевачком насељу Сушица.

Светом Литургијом је началствовао ректор крагујевачке Богословије протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић са саслужитељима: архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофора мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор у пензији Милан Беговић, протонамесник Александар Сенић, јереј Марко Вуксановић, јерођакон Јован Прокин, јерођакон Василије Старовлах и ђакон Саша Павловић.

Литургију су улепшали гласови чланова хора Саборне цркве на челу са диригентом протојерејем Драгославом Милованом. После прочитаног Јеванђеља беседом се обратио верном народу ђакон Саша Павловић.

На крају Свете литургије верном народу и свечарима се обратио старешина храма протонамесник Александар Сенић и упознао их са протеклим радовима који су се одвијали у склопу храма, позвавши их притом на сарадњу и суживот у наступајућем пројекту око довршавања градње црквене зграде. У наставку се приступило резању славског колача чији домаћин је ове године био господин Срећко Гајић са својом породицом.

После Свете литургије у порти храма је за верни народ уприличено послужење припремљено у договору са црквеном општином и овогодишњим колачарем.