ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ТОПОЛИ

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ТОПОЛИ

Прослава Светог Саве у Тополи започела је ове благословене 2023. године, Литургијом у Храму Рођења Пресвете Богородице. Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић уз саслуживање протојереја Драгослава Богдановића, протојереја Остоје Пешића и ђакона Стевана Илића.

Ученици основне и средње школе у Тополи, као прави хришћани, своју школску славу прославили су литургијски, саборно у цркви са својим вероучитељима.

Пре причешћа присутном верном народу прочитана је Светосавска посланица Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована.

Велики број верног народа и деца, приступио је светом причешћу. Након тога освештани су колач и жито које је ове године припремила Црквена Општина Тополска. Део славског колача преузео је протојереја Остоје Пешића, који ће наредне године бити домаћин славе.

Након Литургије присутни верни народ уживао је у рецитовању и певању песама посвећених Светом Сави које ђаци традиционално припремају за Савиндан, а за свој труд награђени су пакетићима.

Трудом Црквене Општине Тополске, а на радост присутних, посебно деце, приређено је послужење након Свете Литургије.

ђакон Стеван Илић