ПРОСЛАВА ВАСКРСА У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

ПРОСЛАВА ВАСКРСА У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

„Смрти где ти је жалац?
Аде где ти је победа?“

У свим храмовима орашачког намесништва је молитвено прослављена Страсна седмица и празник Васкрсење Господа Исуса Христа. Храмови су били веома посећени и велики број верника се молитвом, постом и исповешћу припремао за сусрет са Васкрслим Господом Христом.

И ове године, Богу хвала, у свим храмовима Орашачког намесништва је свечано и молитвено прослављен празник Васкрсења Господњег. На Светим Литургијама које су служене у присуству великог броја верника био је приметан број млађих парохијана и деце којих је из године у годину све више у нашим храмовима. Сви верујући су са својим најмилијим дошли у свој свети храм да у заједничкој молитви прославимо овај празник над празницима. За време Свете Литургије, старешина храма протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић је прочитао посланицу Патријарха српског Господина Порфирија у којој нам наш Патријарх честита празник и поучава нас хришћанском начину животу и хришћанској љубави. Његова Светост Партијарх српски нас је у својој посланици подсетио да чувамо свој језик и своје ћирилично писмо које нас тако краси и чува, а уз то је и исказао забринутост за верни народ и светиње на Косову и Метохији, али и изнео надање да ће се наћи могућност за даљи суживот у миру.

Након Свете Литургије у порти храма Светих апостола Петра и Павла је Културно уметничко друштви „Електро-порцелан“ из Аранђеловца извело културно-уметнички програм којим је окупљено мноштво народа забавило и окрепило. У порти храма је организована изложба украшених васкршњих јаја која су украшавали ученици из Основних Школа и деца из вртића и предшколских установа из Аранђеловца. Потом је под тремом парохијског дома уприличена Трпеза Љубави којој су присуствовали сви окупљени верници на овај свечани дан.

јереј Немања Искић