УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР ЛАЗАР ЈАГЛИЧИЋ

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР ЛАЗАР ЈАГЛИЧИЋ

Протојереј-ставрофор Лазар Д. Јагличић рођен је 1935. године у селу Драча код Крагујевца. Потиче из породице која је увек била посвећена вери и цркви, те је манастир у Драчи посећивао често још као дечак.

Основну четвороразредну школу је завршио у родном селу, а затим прелази у Крагујевац и постаје ђак Прве мушке гимназије, након чега схвата да је свештенички позив његова будућност, те наставља школовање у Богословији у Призрену, коју је завршио 1954. године.

Рукополозен је у чин свештеника 1960. године и постао парох босанско-петровачки (Далматинска епархија) у којој службује до краја 1968. године. Након тога постаје свештеник Шумадијске епархије и бива постављен за пароха парохије вучковачке, а 1984. године постаје парох грошничке парохије, где служи до 2000. године, када одлази у пензију.

И у својим пензионерским данима редовно је служио у цркви Светих апостола Петра и Павла у Грошници и одржавао везе са гросничким свештенством и парохијанима, све док му је то здравствено стање дозвољавало.

Са супругом Надеждом имао је кћерке Мирјану и Светлану и сина Драгомира.

Упокојио се у Господу 7. јуна 2023. године у својој 88. години. Опело је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован са многобројним свештенством на крагујевачком гробљу Бозман 9. јуна 2023. године.

 

ВЕЧАН ТИ ПОМЕН И ЦАРСТВО НЕБЕСКО ДРАГИ ОЧЕ ЛАЗО!