ЛАЗАРЕВА СУБОТА И ЦВЕТИ У СОПОТУ

ЛАЗАРЕВА СУБОТА И ЦВЕТИ У СОПОТУ

Да би нас уверио у опште Васкрсење, Ти си Христе Боже пре свог страдања Васкрсао Лазара из мртвих. Зато и ми као деца, носећи знак победе, кличемо Теби, победнику смрти: Осана на висини, Благословен који долази у име Господње.”

Деца и верни народ Сопота су и ове године свечано прославили радосне празнике Васкрсења Лазаревог-Врбицу, и празник Цвети. На ове свечане и радосне празнике служене су Свете Литургије у храму Вазнесења Господњег у Сопоту. У 17 часова, у суботу, почела је вечерња служба у овоме светоме храму, коју су служили архијерејски намесник космајски, протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, протонамесник Горан Лукић и ђакон Бојан Миленовић. Након освећења звончића и врбових гранћица уследила је молитвена литија кроз сопотску варош, у којој су најрадоснији били наши најмлађи хришћани, који су радосно носили звоје звончиће и врбове гранчице и са поносом их показивали мештанима овога краја.

Ово радосно сабрање настављено је у сопотском храму, на Светој Литургији, на празник Цвети, на којој се присутнима, по прочитаном јеванђелском зачалу, обратио протонамесник Горан Лукић, честитајући свима присутнима празник, а потом и појаснивши сам значај празника.

Након молитвеног возгласа "Са страхом Божијим и вером приступите", Светој Чаши приступио је велики број верника како би се сјединили са Господом.