ЦВЕТИ У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ

ЦВЕТИ У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ

У недељу 28. априла 2024. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Цркви у Крагујевцу уз саслужење свештенства Архијерејског Намесништва Лепеничког.

Владики Јовану су саслуживали ректор крагујевачке богословије Светог Јована Златоуста протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић, јеромонах Јован (Прокин), Архијерејски намесник лепенички протојереј Срећко Зечевић, старешина Саборне Цркве протојереј Дејан Марковић, јереј Владан Костадиновић, јереј Стефан Дамјановић, те протођакон Иван Гашић и Мирослав Василијевић, као и гост из Западноевропске епархије из Билбаоа (Шпанија), ђакон Горан Анђелковић.

Верном народу по благослову Владике Јована се беседом обратио свештеник Владан Костадиновић рекавши да:

“Ако би смо сажели све заповести којима је Бог створио сву творевину, била би: Живи вечно. Човек није бачен у овај свет са самовлашћу како би бирао коју Заповест да испуњава већ да буде сатворац једином истинитом Творцу у творењу живота. Праотац Адам је злоупотребом слободе спречио реку живота да од свог извора иде ка Христу. Данас се срећемо са децом која имају чистоту срца и са онима којима је срце отврдло и Бога нису упознали. “

Беседа јереја Владана Костадиновића, пароха прве парохије Старе цркве у Крагујевцу и професора крагујевачке Богословије

Након одслужене Литургије и причешћа верног народа, Владика Јован је поделио свој Архијерејски благослов и иконице присутнима.

Прослављање празника Цвети у Старој Цркви у Крагујевцу верног народа са својим Владиком је настављено у парохијском дому.