Чланци поређани по датуму: уторак, 17 октобар 2023

УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОНАМЕСНИК МИЛОРАД МИХАИЛОВИЋ

У недељу 15. октобра 2023. године на дан Светог Кипријана, у преподневним часовима, уснуо је у Господу, парох степојевачки протонамесник Милорад Михаиловић.

Овај вредни пастир Цркве Христове, рођен је у селу Чибутковица, поред Лазаревца, 2. новембра 1970. године. У суседном селу Дудовица завршио је основну школу. Петоразредну богословију Светог Саве завршио је у Београду. После одслужења војног рока оженио се 1992. године. Исте године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Сава, рукоположио га је 26. септембра у чин ђакона а сутрадан на Крстовдан за свештеника.

АМБИЈЕНТАЛНА НАСТАВА У ЦРКВИ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЂУРИСЕЛУ

Дана 16. октобра када наша света Црква прославља светог свештеномученика Дионисија Ареопагита и светог Пајсија Јањевца, ученици и учитељи II, III и IV разреда ОШ „Милоје Симовић“ у Драгобраћи као и ученици са учитељем одељења у Голочелу, присуствовали су амбијенталној настави у порти цркве „Вазнесења Господњег“ у Ђуриселу.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СУШИЦИ

У уторак, 17. октобра, на празник светог деспота српског Стефана Штиљановића, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица уз саслужење братства овога светога храма.