Чланци поређани по датуму: понедељак, 28 мај 2012

УЧЕНИЦИ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ – ПОМОЋ МАЛОМ ЈАНКУУченици медицинске школе "Сестре Нинковић" из Крагујевца, подстакнути причом о четворогодишњем Јанку Стефановићу из Крагујевца, оболелом од најтежег облика епилепсије, који са своје четири године НЕ ГОВОРИ, НЕ ХОДА и НЕ СЕДИ, решили су да учине нешто за његову будућност.

У просторијама ДОЦ Свети Јован Златоустог у Крагујевцу, 28. маја 2012. године, ови ВЕЛИКИ уметници одиграли су представу, пародију на "Ромеа и Јулију" и комплетан приход од улазница отићи ће за Јанково лечење методом трансплатације матичних ћелија.

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У НЕМЕНИКУЋАМАУ суботу по Спасовдану, 26, маја 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. апостола Петра и Павла у Неменикућама на Космају.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Живорад Марић, протојереј –ставрофор Љубиша Смиљковић, Архијерејски намесник космајски, јереј Марко Стевановић, парох поповићки, јереј Бранко Станишић, вероучитељ у Неменикућама и ђакони Небојша Јаковљевић и Филип Јовановић.

ДУХОВСКА СМОТРА КРАГУЈЕВАЧКИХ ХОРОВАДуховно-образовни центар Свети Јован Златоусти, Крагујевац, вас позива на велики концерт бисера православне духовне музике.

Учествују:

- АКХ "Лицеум"
- Месовити хор ФИЛУМ-а
- Хор Младих Саборне цркве
- Катедрални октет " Свети Роман Мелод"
- Мешовити хор "Кир Стефан Србин", музичка школа
- Мешовити хор "Инструментаријум", музичка школа
- Хор богословије Светог Јована Златоустог
- Дечији хор "Свети Симеон Мироточиви"

Улаз је сободан. Добро дошли!

Место и време дешавања: ДОЦ Свети Јован Златоусти, Владимира Роловића 1, Крагујевац, 31. мај 2012. године у 20:00 часова.

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА РОМЕО И ЈУЛИЈАУченици медицинске школе "Сестре Нинковић" из Крагујевца, подстакнути причом о четворогодишњем Јанку Стефановићу из Крагујевца, оболелом од најтежег облика епилепсије, који са своје четири године НЕ ГОВОРИ, НЕ ХОДА и НЕ СЕДИ, решили су да учине нешто за његову будућност.

Учините и ви, и дођите на њихову хуманитарну представу, пародију на "Ромеа и Јулију", а комплетан приход од продаје улазница ће отићи за Јанково лечење методом трансплантације матичних ћелија.

Место и време дешавања: ДОЦ Свети Јован Златоусти, Владимира Роловића 1, Крагујевац, 28. мај 2012. године у 19:00 часова.

Унапред захвални ђаци медицинске школе!

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР МИОДРАГ КОСТАДИНОВИЋ УМИРОВЉЕНИ ПАРОХ ЈАГЊИЛСКИУ ноћи 24 маја 2012. године на велики православни празник Вазнесења Господњег (Спасовдан), мирно баш као што је и живео, упокојио се у Господу умировљени парох јагњилски протојереј-ставрофор Миодраг Костадиновић.

Прота Миодраг рођен је 16. фебруара давне 1921 године у селу Крњеву општина Велика Плана, од оца Драгомира и мајке Христине.

БОГОСЛОВИЈА СВЕТОГ ЈОВАНА ЗЛАТОУСТОГ КРАГУЈЕВАЦУченици Богословије Светог Јована Златоустог посетили су 19. маја Војну гимназију у Београду. Значај ове, на први поглед сасвим обичне посете, огледа се првенствено у томе што је то први пут после Другог светског рата да се ученици једног богословског училишта сусрећу са војним гимназијалцима. Две, по начину живота и рада сличне школе, размениле су своја искуства кроз спортске активности и дружење.

ОСАМ ГОДИНА ЕМИСИЈЕ "ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО“ НА РЕГИОНАЛНОМ РАДИО ЈАГОДИНА 97.3 Mhz"По свој земљи изиђе глас њихов...“


На празник преноса моштију Светог Николаја Мирликијског, емисија „Православно јутро“, коју са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а у име Црквене општине јагодинске, уређује вероучитељ Борис Милосављевић обележила је осам година од свог првог емитовања.

Захваљујући одличној сарадњи медијске куће ЈИП „Нови пут “ и наше Свете Цркве ова емисија већ осам година живи на регионалном радију „Радио Јагодина“ и емитује се два пута недељно, недељом са почетком у 8:30, када је премијерно емитовање, и суботом са почетком у 8:30 када је репризно емитовање емисије.