Чланци поређани по датуму: среда, 02 мај 2012

ИСТИНСКО ЗНАЊЕ ПРОИЗИЛАЗИ ИЗ ВЕРЕ У ГОСПОДАУ други четвртак по Васкрсу, 26. априла 2012. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

СЕМИНАР СВЕШТЕНСТВА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Јована, дана 24. априла 2012. године одржан је семинар свештенства епархије шумадијске. Семинар је одржан у Смедеревској паланци, а присуствовали су свештеници следећих архијерејских намесништава: јасеничког, младеновачког, орашачког и опленачког. Ово вишекорисно сабрање почело је Светом Литургијом у храму Свете Петке, коју је служио Преосвећени Владика Јован, а саслуживали су му свештеници поменутих намесништава. У току Свете Литургије достојанством протојереја-ставрофора одликован је свештеник Миленко Ристић (пензионисани свештеник), достојанством протојереја одликован је свештеник Раденко Гавриловић (парох церовачки) , док су свештеници Жељко Милић (парох глибовачки) и Ненад Петровић (парох селевачки) одликовани црвеним појасом.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНОГ КАТИХИЗИСА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА У ЛАПОВУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у оквиру Архијерејског намесништва рачанског одржан је на нивоу целе епархије друго по реду такмичење ученика средњих школа, а домаћин је била средња школа у Лапову.

Сабрање свештеника, вероучитеља, професора и ученика на дан Светог Свештеномученика Артемона Лаодикијскаог 26. априла 2012. године, започело је Светом Литургијом у храму Свете Петке у Лапову.