Чланци поређани по датуму: уторак, 15 мај 2012

САБОРНОМ ЛИТУРГИЈОМ ЗАПОЧЕО СА РАДОМ СВЕТИ АРХИЈЕРЕЈСКИ САБОР СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕСветом Архијерејском Литургијом у београдској Саборној цркви, којом je началствовао Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, јутрос је започело редовно заседање Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве.

ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕДа се утеше срца њихова, и да се стегну у љубави
и у сваком богатству пуног разума,
на познање тајне Бога и Оца и Христа.

Колошанима, 2,2.

Богопознање, та тајна над тајнама како кажу Св. Оци, јесте сав смисао и циљ човековог битствовања на Земљи. Ниједно знање нити наука не може да нас ослободи смрти осим Богопознања које је једина утеха срцима нашим, а испуњење сваке љубави људске јесте сами васкрсли Христос Богочовек. Он је циљ сваког циља и Он је на крају свих крајева наших. Сав труд наш без Христа је празан и бесмислен јер Он даје живот свему и све приводи из небића у биће.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ - ПРВО ПОЛУФИНАЛЕМилошћу Божијом већ је прошло дест година како је Веронаука враћена у средње и основне школе у Србији. Од најскромнијих почетака је почела ова велика обнова и донела доста плодова. Управо дана 07. маја 2012. године сведоци смо још једног доброг плода који је изродила Веронаука на територији Епархије шумадијске, а то су полуфинална и финално такмичење средњих школа на нивоу епархије. Овај велики корак је до сада невиђен у Србији, јер је први пут превазиђен ниво једног града или намесништва, те су биле укључене буквално све школе са територије епархије.