Чланци поређани по датуму: понедељак, 16 новембар 2015

"Белег 5027 (Слово о Апису)", монодрама о једној од најконтроверзнијих и најтајанственијих личности српске историје, драмског писца Владимира Дјордјевића, биће изведена у среду, 18. новембра, од 19 сати, у Духовном центру "Свети Јован Златоусти", у згради Богословије на Аеродрому.

Монодраму замишљену као исповест - саслушање капетана Милана Стојковића пред Војним судом Српске војске, који је током Солунског процеса у тамници чувао Драгутина Димитријевића Аписа и његове "црнорукце", игра Александар Милојевић Лија.

Улаз слободан!

СЛАВА БОЛНИЧКЕ КАПЕЛЕ – СВЕТИ ВРАЧЕВИСлава Капеле Клиничког центра у Крагујевцу свечано је прослављена 14. 11. 2015. на дан када наша Црква слави Свете Бесребренике Козму и Дамјана. Свети Врачеви су заштитници лекара, помоћници и заступници свих оних који у славу Бога обављају тешку и одговорну дужност лекарског позива.

Свету архијерејску литургију служио је Преосвећени Владика, Господин Јован уз саслуживање монаштва и свештенства. Преосвећеном Владики су саслуживали игуман манастира Саринац протосинђел Николај, протојереј Бојан Димитријевић и протођакон Небојша Јаковљевић. Литургију су својим појањем улепшале игуманија манастира Липар, мати Тавита са сестринством и ученици крагујевачке богословије „Свети Јован Златоусти”. Колачар овогодишње славе био је доктор Ненад Ђоковић, ортопед, са породицом, а за следећу годину је доктор Радивоје Николић, неурохируг.