Чланци поређани по датуму: понедељак, 01 јун 2009

Позива Вас на концерт Духовне музике

Учествује: Хор Цркве Лазарице “Св. Кнез Лазар” из Крушевца

диригент – Ружица Вешковац

Солисти:

Лидија Јевремовић,сопран
Катарина Вешковац, сопран
Александар Николић, тенор
Ђорђе Томић, баритон
Павле Панин, бас

Четвртак, 4. јун 2009. године – Саборна Црква Крагујевац

 Image

ИДЕМ ДА ВАМ ПРИПРЕМИМ МЕСТО!

(Беседа Господина Јована, епископа шумадијског, у храму Свете Петке у Крагујевцу-Виногради, појутарје Вазнесења 2009. године)

 

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Шумадијског Г. Јована покренут је интернет-форум на веб страни www.svetijakov.org која постоји већ дуже време, а уређује је парох дубочки јереј Иван Цветковић.

Форумом администрира парох 4. лаповске парохије јереј Горан Живковић који има дуже искуство у овој врсти комуникације, а у модерацији ће учествовати и више свештеника и студената теологије.

КАНОНСКА ПОСЕТА ВЛАДИКЕ ЈОВАНА ЦРКВИ У БРАЈКОВЦУ И ЗАЈЕДНИЦИ “ЗЕМЉА ЖИВИХ”Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је на дан Св. свештеномученика Патрикија, 01. јуна 2009. године, у предивном и архаичном амбијенту парохијске цркве брвнаре села Брајковца надомак Лазаревца, уз саслуживање свештенства и монаштва Шумадијске епархије, служио Свету Архијерејску Литургију. На Светој Литургији су поред свештенства и верника локалне црквене заједнице били присутни и штићеници који се лече од болести зависности у заједници “Земља живих”, коју је са благословом Епископа Јована, основала Црквена општина Лазаревац, као умрежени део пројекта који су започели Епископ бачки Иринеј и Епископ јегарски Порфирије, при манастиру Ковиљ.