САСТАНАК АРХИЈЕРЕЈСКИХ НАМЕСНИКА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ У БАРАЈЕВУ

САСТАНАК АРХИЈЕРЕЈСКИХ НАМЕСНИКА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ У БАРАЈЕВУНа дан Светог Серафима Саровског, у петак 15. јануара 2010. године, у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву, окупили су се Архијерејски намесници Шумадијске епархије са свештенством и верним народом бељаничког намесништва, око свог Архијереја, Епископа шумадијског Господина Јована. Његово Преосвештенство служило је Свету Литургију уз саслужење протојереја-ставрофора: др Зорана Крстића, Миће Ћирковића, Николе Гвоздића, Милована Антонијевића, Љубише Смиљковића и мр Рајка Стефановића.

После прочитаног јеванђеља уследила је беседа Владике Јована у којој је Епископ нагласио да је Син чокот, а Отац Његов виноградар. Владика је даље у беседи рекао да је још на Тајној Вечери казана сва тајна следбеника Христових. Сваком оном у коме живе речи Христове тај може чинити чуда. У Цркви Христовој црпимо Божанске сокове а ван Цркве, сасушићемо се. Ако свако своје чланство у Цркви доживи на прави начин, тај може вечно живети од тих благодатних сокова које она дарује. Неко је од отаца Цркве рекао да је Црква болница и јесте, јер заиста она лечи, само ако онај који тражи лека то чини на прави начин. Епископ затим закључује са речима да смо на чокоту Христовом ако живимо кроз свете тајне и то на првом месту кроз причешће. Црква вековима проповеда јеванђеље и позива нас да живимо по јеванђељу. Позива нас Син Божији који је Бог али и човек, тј. Богочовек.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Барајеву

У току Литургије причестио се верни народ, а након службе уследио је састанак Архијереја и намесника. Након одржаног састанка уследила је трпеза љубави.

јереј Владимир Димић